Traditioneel Hongaarse pálinka

Een drankje dat je moet proberen als je in Boedapest bent is pálinka. Dit is een traditionele vruchtenbrandy die in de middeleeuwen in Hongarije uitgevonden is. Pálinka moet geproduceerd zijn van rijpe fruitsoorten en mag alleen maar zo heten als het gedestilleerd en gebottled is in Hongarije. Pálinka is er in verschillende smaken, zoals appel, pruimen en peer. Je drinkt het als een shot (4cl). Het alcoholgehalte ligt rond de veertig procent.


Hop on Hop off Bus

Als je snel een totaal beeld van de stad wil vormen is de Hop On Hop Off bus aanrader. Je kunt opstappen en uitstappen waar je wil.


Free Walking Tour

Doe de Free Walking tour en wordt rondgeleid door een local. Hierbij krijg je meer van de stad en tradities mee dan enkel de toeristische bezienswaardigheden. De free walking tour is gratis er wordt enkel op het einde een fooi gevraagd.


Ruïnebars

Het lijken verlaten panden, met hun dichtgetimmerde ramen en grauwe façades. Maar niets is minder waar. Hierin gaan de beroemde ruïnebars van Boedapest schuil. Creatieve geesten toverden vervallen fabrieken, pakhuizen en etagewoningen om tot wonderlijke cafés, bars en nachtclubs die u niet mag missen.


Badhuis

Boedapest wordt niet voor niets de ‘Stad der Baden’ genoemd. De Romeinen wisten al dat het bronwater er boordevol heilzame mineralen zat. Ook de Ottomanen, die het gebied in de 16de eeuw veroverden, legden met deze kennis thermale baden aan. Het Széchenyi-badhuis, dat begin 20ste eeuw werd voltooid, is het grootste en ook een van de mooiste van Boedapest.


Escape room

Boedapest staat bekend om haar uitdagende en vele verschillende escape rooms. Voor een spannend avontuur probeer een van de vele verschillende.